Gari
När vi nu ändå ska göra egen sushi i helgen passade jag nu på att förbereda lite. Då med att göra gari, inlagd ingefära. En mycket viktig ingridiens till sushi enligt mig.
Jag googlade receptet som var mycket enkelt:
Ingefära, 100g
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt
Skala ingefäran och skär i väldigt tunna skivor. Koka upp 5 dl vatten och stäng sedan av plattan och flytta kastrullen. Lägg i ingefäran och låt stå i 10 min. Hetta sen upp vinägern och tillsätt socker och salt. Låt det sedan smälta ihop. Häll nu av vattnet från ingefäran och lägg ingefäran i en glasburk. Häll över vinägerblandningen och låt det sedan stå och svalna. Kan ätas efter 4 timmar.
Mycket enkelt och så väldigt gott.
Kommentarer
Postat av: Annawii
ÅHHH! Det måste jag göra för jag älskar det! Tack för receptet gumman!
/utropsteckenmissbrukaren
Trackback