Gari


När vi nu ändå ska göra egen sushi i helgen  passade jag nu på att förbereda lite. Då med att göra gari, inlagd ingefära. En mycket viktig ingridiens till sushi enligt mig.
Jag googlade receptet som var mycket enkelt:

Ingefära, 100g
5 dl vatten
1 dl risvinäger
1 dl socker
1 tsk salt

Skala ingefäran och skär i väldigt tunna skivor. Koka upp 5 dl vatten och stäng sedan av plattan och flytta kastrullen. Lägg i ingefäran och låt stå i 10 min. Hetta sen upp vinägern och tillsätt socker och salt. Låt det sedan smälta ihop. Häll nu av vattnet från ingefäran och lägg ingefäran i en glasburk. Häll över vinägerblandningen och låt det sedan stå och svalna. Kan ätas efter 4 timmar.

Mycket enkelt och så väldigt gott.
Utmaning

Blev utmanad av kära Emma! Jag själv utmanar Malin. Vet ej hur man trixar med sånt här men Malin du kanske kan gå in på Emmas sida och hämta en egen bild :DOm ingen har förstått det av bilden så hatar jag att rita, mest för att jag inte kan. Men jag hoppas att ni på ett ungefär förstår vad jag så konstnärligt fått till!!

Dagens

 

Med lite Cornelis i lurarna ger jag mig av till jobbet. Ska bli skönt med en promenad i solkskenet.
Ha en bra dag!!

Sushi

Om det är nått jag älskar så är det sushi. Därför har vi idag planerat en familjemiddag på sushirestaurangen Sagami, om jag får som jag vill alltså, min syster vill tydligen gå på den mindre exklusiva restaurangen Shoogun. Men med pappas hjälp ska jag nog få som jag vill!


I Lördags

Så här såg jag ut på min klassåterträff i lördagsKlänning: Carlings

Skor: Bianco

Earcuff: Glitter

Love it!


RSS 2.0