Dagens boktips

 

Just Kids är en otroligt bra skriven bok av Patti Smith, en av mina favoriter. Hon lyckas alltid inom musiken, det gör hon även nu. Den handlar om hennes uppväxt och flytten till New York där hon möter många intressanta människor som t.ex Andy Warhole samt hennes kärlek: fotografen Robert Mapelthorpe. Jag rekomenderar den starkt!


Dag 14 Vad hade jag på mig idag

 

Jacka- Carlings

Kofta- Monki

Randig tröja- HM

Leggings- Gina Tricot

Scarf- Camden, London

Skor- Dr Martens


En i raden...

av kändisar som anhållits för antisemitism bland annat: Not ok!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8624257.ab


Blinka lilla stjärna där..

 

En av mina tatueringar

 


Dag 13 Den här veckan

Denna vecka har jag:

- Börjat på ett nytt jobb

- Fått hem min bästa vän från London

- Städat min proppfulla garderob

- Undrat lite över den stundande klassåterträffen som inträffar på lördag

- Sett en bra film: Nell, med Liam Neeson och Jodi Foster. Den rekomenderas verkligen

- Blivit med ny bil ( Sambo som köpt)Det var nog det mesta som skett denna vecka hittils. Ändå en helt ok vecka so far.

Ögongodis

Georgia May Jagger

Marianne Faithfull

Patti Smith by Coco Chanel


Kaos!!

Kom just från jobbet då jag bestämde mig för att städa garderoben då jag har så mycket kvar av dagen.
Allt ligger i en hög på sängen, ja detta är resultatet. Att jag har så mycket kläder. Måste genast skänka bort lite.
Nu ska jag bara försöka stoppa tillbaka allt i en prydlig ordning, om jag har så mycket tålamod vill säga?

 

 

Sen har jag ju kvar en hel Ikea-byrå att ta tag i en annan dag!


Awesome

 

Hälsans kök har kommit med nya korvar och som jag har längtat efter chorizokorvar!! De är även mycket större så de funkar perfekt om man vill göra korv i ugn med ost och tomat. Jag är så exalterad. Smaken var också bra lite stark och med eftersmak av paprika. Delikata med andra ord.


Härliga presenter!Min bäste vän Emma kom hem från det ljuva London igår med väldigt fina presenter till mig. Extra nöjd är jag med bilhandskarna då jag och min sambo ska köpa ny bil idag, nu tycker jag bara att vi ska ändra bilen från en Audi till en porsche cab!! Jag skulle passa in utmärkt i den bilen.

Dag 12 I min handväskaI min väska finns följande saker: Min börs, kalender, Ipod, mobil, lipsyl, fingervantar, Amelia bröllpsspecial, hemnycklar, jobbnycklar, en hårnål, lite mynt, en penna, en sån där kundvagnscoin eller vad det nu heter samt två teckningar min lillebror ritat till min vän Emma som jag glömt att lämna.

I love everything about you!


Dag 11 Mina syskon

Jag har fyra syskon som jag älskar mest i hela världen. Då jag är äldst har jag tagit på mig en slags mammaroll och gnäller säkert mer än vad som behövs på dem. Men jag gör det av kärlek.


Sofia, Tove och jag. -Julafton 2010

Lillasyster nr 1 är Sofia. Hon är ett år yngre än mig och är en av mina bästa vänner. Hon jobbar med att dela ut tidningar och bor även med min andra bästa vän Emma. Hon är envis, superstark och ibland väldigt skrämmande, jag brukar tänka att det är tur att hon är min syster annars hade hon kunna vara livsfarlig för mig.
Något som jag skryter om när det gäller Sofia är att hon gjort lumpen där hon körde lastbil i ett års tid! Jag tycker gärna om att ta upp det då mina manliga vänner nämner att de visst gjort lumpen, vapenfritt i tre månader!

Nästa syskon  i skaran är min lillebror Kristoffer. Han är 22 år gammal. Han jobbar med mig ibland på ungdomsgården. Annat han pysslar med är att göra musik. Han har en studio hemma där han spelar allt från synt till guitarr. Jag är så avvundsjuk att min lillebror var den enda som ärvde pappas musikaliska talanger.
Han är även en av de snällaste människorna jag känner, kanske lite för snäll ibland. Jag önskar honom all lycka i framtiden och hoppas att han blir stor inom musiken.

KristofferNummer 3 i skalan är Tove även kallad Lobster. I love you. Hon är 20 år och är den som fått humorn i familjen. Hon kan verkligen få en att skratta. Hon är en omtänksam syster som älskar reagge, party och djur. Hoppas att du får dig ett jobb inom djurvård, helst med hundar?
Ofta gör du min dag med dina roliga anekdoter men ibland kan du även förstöra min nattsömn när du ringer och vill ha skjuts. Även om jag låter arg och inte skjutsar dig så älskar jag dig ändå! Gullpuss

Sist och även minst har vi Daniel. Han fyller 8 i maj och är vad vi kallar en sladdis. Han älskar att rita och min konstsamling har blivit betydligt mycket större sen han föddes :D
Han gillar även att brottas, mysa och att äta makaroner med bacon. Hans favorithögtid är julafton.

Daniel
Det var mina syskon det. Jag är så glad att de finns och utan dem vet jag inte vad jag gjort. Love you all to bits!!

Dag 10 Detta hade jag på mig idag

 

T-shirt- Martins gammla Metallica.

Jeansväst- Emmas

Leggings- HM


Me like


OMG

Har du ens kommit i puberteten pojke lilla? Vet du ens hur sex går till? Som kille vet jag inte ens om jag tycker att du har rätt att yttra dig om sådant när du ALDRIG kan hamna i den situationen.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article8580886.ab

Dag 9 Min tro

Jag tror på det goda i människor, den fria viljan men inte på någon Gud eller så. Jag tror att meningen med att vi finns här skapar vi själva. Jag behöver ingen högre makt för att känna mening. Min mening finns i kärleken jag känner till min familj, mina vänner, att vi finns för varandra. Att man som stark hjälper den som är svag, rik hjälper fattig etc.
Det tror jag på.


Päls?

Läste en väldigt bra krönika om att bära päls. Själv skulle jag aldrig sätta på mig päls dock gärna fuskpäls.
Tror inte själv att man bidrar till att öka försäljningen av päls genom att bära fuskpäls, man visar istället ett liknande bättre alternativ. Annars skulle jag ju inte kunna äta sojakorv utan att tro att det ökade försäljningen av riktig korv! Näe smartare än så hoppas jag att vi är.http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article8571653.ab

Tänkte ladda upp en passande bild här men det verkar inte funka.


Dag 8 Ett ögonblick

Idag väcktes jag av att mobilen ringde. Det var från korttidsboendet där jag sökt ett vikariat. Jag fick det!! Ska börja skola in mig nästa vecka antar jag. Det känns superkul och det verkar vara ett väldigt kul och givande arbete.
Min dag kunde inte ha startat bättre. Nu ska jag nog ta och pallra mig iväg till gymmet!

Later

Dag 7 Min bästa vän


Emma, Hampus & Jag

Min allra bästa vän heter Anna Emma Karolina Nilsson. Hon är ett år äldre än mig (viktigt), vi träffades nog första gången när jag kom hem från BB tack vare att våra föräldrar var/är nära kompisar.
Vi växte upp på samma kvarter, hade stuga på samma ö och inte nog med det så är vi tremänningar också.

Trots att Emma är äldre än mig så kan jag inte minnas att det hade några fördelar, jag var tvungen att följa henne hem då det var mörkt ute. Jag var tvungen att trösta Emma när det, helt chokerande kom andra barn till lekplatsen och Emma började gråta. Jag tror även att Emma fick höra lite kommentarer från jämnåriga om att ha en yngre bästa kompis. Jag antar att det var därför jag var som luft för henne under högstadietiden och Emma började umgås med folk i coola "stan". Näe skämt åsido vi var alltid vänner, gled bara ifrån varandra under 2-3 år. Men vi hittade snabbt tillbaka och inget har fått  oss att lämna varandra sen dess.

Emma finns alltid där i vått och torrt. Hon lyssnar, kommer med råd och stöttar en till max. Vi skrattar, gråter och diskuterar mycket politik med varandra. Jag önskar att alla hade en kompis som Emma. En förebild för alla blivande bästisar! Jag älskar henne så och längtar tills vi ska få barn samtidgt och våra barn ska växa upp med varandra och bli bästa kompisar.
To be continued..............

Dag 6 Min Dag

Detta kommer att bli ett mega tråkigt inlägg dåmin dag inte har så mycket att erbjuda.Vaknade hos mamma av att min sambo ringer och väcker mig, kliver upp och kokar te, läser VK sedan hackar jag upp en fruktsallad till frukost/lunch. Klockan ett börjar en film, 500 days of Summer, jag ser denoch nu är jag här. Inväntar mamma från jobbet så vi kan laga middag för att jag sen ska åka till jobbet.
That´s it!

Dag 5 Det här är kärlek

Kärlek är en känsla som präglas av en stark ömhet och tillgivenhet. Kärleken kan vara riktad mot abstrakta ting som konst eller nationen, mot mer allmänna konkreta ting som naturen eller Kyrkan, eller till mer specifika konkreta objekt som ens hem, ens husdjur eller en nära medmänniska, inklusive den egna personen. Kärlek i dess olika varianter är ett ofta återkommande tema inom litteratur, film och sång- Wikipedia

Kärlek 
är att resa
utan kompass
i ett väglöst land..
Ett äventyr..
-Anne Sward

Ja man kan förklarar kärleken på en massa olika sätt. Kärleken i sig är nog olika för alla. För mig är den underbar men samtidigt otroligt läskig. Att utelämna sig helt åt någon annan, att lita på att någon alltid kommer finnas där för dig, det är en skön känsla. Samtidigt så finns ju även känslan, vare sig man vill eller inte, att denna person även kan svika dig mer än någon annan kan. I kärlek finns inga garantier. Det skämmer. Att våga gå in i kärleken utan garantier är rätt modigt ändå. Jag är modig!


Dag 4 Det här har jag ätit idag

Då jag glömde ta bilder blir det föreställa sig maten i fantasin. Men det jag åt var:

Frukost: Omelett med sallad

Mellanmål/lunch: Macka och juice

Middag: Quornfileér i ugn med lite pommes och egenkomponerad hälsosammare sås.

Det var vad som intagits idag vänner.

Jobb jobb jobb

Idag klev jag upp halv åtta för att åka till gymmet! Har nog aldrig hänt förrut. Det blev en timmes gympass, mycket löpning och sen hem till mamma och duscha samt äta. I helgen gör jag inget annat än att jobba.
Känns helt ok, ikv ska vi ha sminkkväll på UG för att locka mera folk. Nu åker jag en sväng in till storstaden för att  sedan äta middag i Holmsund.

Peace

Dag 3 Mina Päron

Min mamma heter Eva och min pappa heter Thomas. De är två av de viktigaste människorna i mitt liv.

Min mamma är mer än min mamma, hon är även en bästa kompis som jag kan prata med allt om.

Min pappa är en motorcykelåkande rocker som jag kan åka på sweden rock med utan större besvär. Han är dock lite mer överbeskyddande än min mor och vill inte riktigt inse att jag är vuxen.

Jag älskar mina föräldrar över allt annat och vet ej vad jag gjort utan dem.

 

 

Mamma med mig -85

Pappa målar om huset - 92

Arbetsintervju
Då har man blivit kallad på en arbetsintervju nästa vecka. Tjänsten innebär ett vik på ett korttidsboende.
Alla håller hårt i tummarna på måndag!!

Morning glory

Nej nu beger jag mig ut på en uppiggande promenad i det fina vintervädret. Senare tar jag en runda på Ersboda för lite shopping med Bibbi.


NINJA ENTRY

Hittade denna söta bild hos en vän på facebook. Tror att min andra vän Emma skulle gilla detta skarpt.
So this is for you my friend!


Min första kärlekJepp, detta var min första kärlek. Michael Jackson! Jag antar att han hade sin charm. Jag och Emma delade denna fleråriga kärlek. Vi skrev kärleksbrev och sjöng med så gott vi kunde till hans musik, vi var ju trots allt 7-8 år.

Presentera mig själv

 

Mitt fullständiga namn är Jenny Lina Maria Sehlin och jag är 25 år. Född och uppvuxen i lilla Holmsund, en uppväxt som inte kunnat vara bättre. Jag är äldst av 5 syskon, jag har två systrar samt två bröder. Mina föräldrar separerade när jag var 15 och bägge har träffat nya mycket trevliga "plastföräldrar" eller vad man nu kallar dem.

På gymnasiet läste jag teater, något som inte riktigt märks idag då jag lämnat det intresset bakom mig. Intressen jag ej lämnat är musik (allätare med vissa undantag), läsa biografier och annat bra, laga mat, vara med vänner och familj. Jag är vegetarian sen 6 år tillbaka av moraliska själ men dömer ingen.

Just nu jobbar jag som fritidsledare ute i Holmsund och Obbla, något jag trivs väldigt bra med.

Nästa sommar ska jag gifta mig med min käre sambo på mitt smultronställe Holmön, kan knappt bärga mig. Ni lär få läsa mer om det framöver.

 


Längtan

Min längtan är stor efter sommar. Jag saknar Holmön och allt ön har att erbjuda.

Emma & Annika

Jag hoppas att vi ses mycket i  sommar Holmön?

7/2-2011

Jag & min sambo

 

Nu ska jag snart börja kila iväg till Emma och Bibbi för lite tjejtid.


Godis

 

Detta kunde man hitta i sin goodiebag från gårdagens bloggfest. Tack Anna & Therez


Dagen efter

Gårdagen var awesome! Det var god mat, trevligt sällskap och goodiebags! Vad mer kan man behöva?
Det enda jag saknar är en bild på Tina som vann kvällens outfit i en egengjord klänning.
Nu resumerar jag kvällen i bilder:

Emma fixar ballonger


Me! I klänning lånad av Emma och skor från Next.

 

Snygga Emma i sin egna kreation

Ett bord fyllt med Bloggare.

 

Sanna

 

Angelica och Emma

 

Det var det mesta av vad jag hade lyckats fota under kvällen.

Hope you like it!!!

Tonight


IDAG ÄR FÖRSTA DAGEN PÅ RESTEN AV MITT LIV...

Vi lämnar http://seabob.blogg.se och börjar om på nytt.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0